Sint Maarten Parade

Sinds 2013 ben ik als kunstenaar betrokken bij de Sint Maarten Parade in Utrecht. Inmiddels een groot evenement waar ieder jaar zo’n 7000 mensen op af komen. Ieder jaar wordt in aanloop naar de parade, die steeds op de zaterdag voor 11 november (Sint Maarten) wordt gehouden, wordt er in heel de stad door velen gewerkt aan lampions en lichtgevende sculpturen. Al dit moois wordt onder begeleiding van kunstenaars gemaakt. Naast licht sculpturen en lampions wordt de stoet opgeluisterd met muziek en theater.

In de beginjaren was ik betrokken als beeldend artistiek leider. Tegenwoordig hou ik me weer bezig met het maken van objecten. Omdat de Sint Maarten Parade werkt voor en door de community, ‘de zwerm’ zoals die wordt genoemd’, doe ik dat in de vorm van de ‘Masterclass’. De ‘Masterclass’ is een serie van acht workshop-avonden waarin een vaste groep deelnemers werkt aan het maken van licht-kostuums.